Y. MİMAR NURDOĞAN ÖZKAYA'YI SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ...

Mimarlar Odası'nın gönüllü elçisi Nurdoğan Özkaya'yı 20 yıl önce bugün toprağa verdik.

Y. Mimar Nurdoğan Özkaya, evli ve üç çocuk babasıydı. 30 yılı aşkın süre, hemen her dönemde Mimarlar Odası'nın çeşitli birimlerinde görev yaptı. Ankara'daki Oda Genel Merkezi'nde de 29. ve 33. Dönem Merkez Yönetim Kurul Başkanlığı yapan Özkaya, son yıllardaki çalışmalarını, Türkiye'de eksikliğini gördüğü 'Mimarlık Yasası' üzerinde yoğunlaştırmıştı.

Sualtı sporlarına da zaman ayırarak İstanbul'daki Balıkadamlar Kulübü'nün kurucularından olan Özkaya, denizaltındaki fotoğraflarından oluşan son sergisini ise 1997 yılında açmıştı. Her yıl 9 Nisan'da Mimar Sinan'ın Süleymaniye'deki türbesini, Mimar Sinan İlkokulu öğrencileriyle birlikte ziyaret etmeyi de gelenek haline getiren Y. Mimar Nurdoğan Özkaya, mimarlığın 'gönüllü' kamu görevlisiydi.

İlkeleri ile örgüt çalışmalarımıza ışık tutan ve uzun yıllar Mimarlar Odası'nın Genel Merkez ve Kadıköy Temsilciliği yönetimlerinde gerek Yönetim Kurulu Üyesi, gerekse Yönetim Kurulu Başkanlıkları yaparak aktif görev alan Nurdoğan Özkaya, yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak 14 Ocak 1998 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

Değerli ağabeyimiz Nurdoğan Özkaya'yı, çok sevdiği ve sıkça söylediği "Haydar Haydar.." türküsü ile saygıyla ve özlemle anıyoruz.

MİMARLIK VAKFI